tiistai 29. huhtikuuta 2014

Pihan kevät

Kämäinen talvi takana. Itseäni pelotti kovasti, miten viime vuonna istutetut kasvit selvisivät talvesta, kun lumipeitettä ei juurikaan ollut. Ihan hyvälle näyttää. Tässä epämääräinen kuvapläjäys tältä päivältä. Kuvat vähän pimeemmät kuin mitä keli oikeasti oli.

Äidiltä saadut sammalleimun alut. Odottaa vähän lämpimämpää keliä ja istutusta kallion koloihin. 


Pari viikkoa sitten kävin pienimmän tyttäreni ja kaverini kanssa Tampereen supermessuilla. Puutarhamessuilta tarttui 6 kpl pionia.


Vuorenkilvissä on jo nuput. Kuvassa näkyy myös liljojen alut :)Tyrneissäkin on jo lehden alkuja. Jännästi näkyy erot tyttö ja poika puskien välillä.


Raparperitkin ovat jo pinnalla. 

Ostettiin oksasilppuri. Sitä testailtiin vähän eilen. Tähän louhikkoon tulee kyllä muualtakin haketta, kun ei meiän oksat ihan heti riitä koko rinteeseen.


Vuorimännyt ja lamoherukatkin ovat edelleen kasvussa. Alla verrokki kuva muutaman metrin päässä kasvavasta lamoherukasta. Jännä juttu, miten erilailla noi on kasvanut.


 Vähän heikko kuva lamohietakirsikasta. Lehtiä ja kukkaa pukkaa jo.

Tämän kukan lajia en tiedä. Tuli anopilta liljojen mukana.

 Tämmönen nykästiin miehen kanssa pääsiäisenä. Tähän tulee meiän perennapenkki. Nyt niitä on kaksi, niistä tulee suunnilleen identtiset kasvienkin suhteen. Keinu lähtee tosta välistä vielä muualle. Tohon tolppien etupuolelle tulee vielä matalampi allas ruusuja varten.

 Pihan pitäisi edetä reippaasti about kuukauden päästä. Josko viimein saataisiin nurmikkoakin. Ja niitä hedelmäpuita. ja marjapuskia. Puuhaa ja intoa riittää, yllättäen ei aikaa ole niin paljon kuin tarvittaisiin. Pikku hiljaa pikku hiljaa...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti