sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Valtavaa edistystä

Viime maanantaina sain kesken päivän mieheltä yllättävän tekstarin. Meidän pihalle oli tuotu multaa. Kaivuri oli parina päivänä tekemässä hommia, ei tarvinnu ite kärräillä multaa yläpihalle. Tarpeeksi tuota lapiointia ja kärräilyä siltikin on. Tämän viikonlopun aikana saatiin omalta osalta hommaa aika pitkälle, toki viikollakin oltiin jo vähän aloteltu lapioimalla multaa. Alapihalle kylvettiin nurmikon siemenet jo perjantai-iltana. Ei oo tarvinnu kastella, kun taivaalta on ropissu mukavasti. Tohon tulee tommonen isohko nurtsi, jossa sitten mahtuu pelailemaan vaikka sulkapalloa. Takakaarteessa 7 kaivonrengasta, joihin tulee omenaa ja luumua ainakin. Niiden taakse tulee marja-aroniasta aita. Ja sitten on vielä ongelmarinne, josta ei tiietä miten saataisiin se peitettyä parhaiten.

Autotallin  ja tien väliin rinteeseen istutettiin jo viime kesänä keijuangervot, jotka saatiin tutuilta, jotka kaivo omat puskat ylös. Roskiskatoksen taakse levittelin tänään mullat ja kylvin valkoapilan siemeniä. Tossa meiän ajorampin vieressä on 4 kpl japaninruusukvitteniä. Siihen tulee vielä ainakin 1. Meillähän on olemassa pihasuunnitelma, mutta sitä joutuu aina välillä soveltamaan aika hyvinkin... Takana näkyy vielä 3 kpl kaivonrenkaita, joihin istutettiin kirsikkapuita (Suklaakirsikka, Varjomorelli ja yksi, jonka nimeä en nyt muista).
 Yläpihalla on kanssa kylvetty jo nurmikko. Samaten meiän perennapenkkeihin on istuettu ekat perennat (tarkempaa kirjotusta vaikka niistä, kun saadaan lisää kasveja sinne).


Tässä vielä tieltä yleiskuvaa talolle päin. Vaikka jotain on saatu tehtyä, paljon on vielä tekemistä :) Talon ja alapihan välisen mullan välissä näkyy epämääräinen ruskea alue, jossa on haketta, joka pitäis levittää siihen rinteeseen. 
Tässä vielä allekirjoittanut lapiohommissa. Leikkärin puolellekin kylvettiin tänään nurtsi. Tosta hiekkiksen vierestä siivottiin väliaikainen puu"katos" alapihalle toistaseksi jemmaan. Tohon tulee keinu jossain kohtaa sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti